TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Criticus van Oekraïense president ontvoerd in Kiev

Michail Saakasjvili door gemaskerde mannen meegenomen in bestelbus

De voormalige Georgische president Michail Saakasjvili is in de Oekraïense hoofdstad Kiev meegenomen door onbekende ‘ontvoerders’. Dat meldt de officiële Facebookpagina van de tegenwoordige Oekraïense oppositieleider.

“Onbekende gemaskerde mannen grepen Michail Saakasjvili en namen hem mee. De ontvoerders reden in een witte bestelbus”, staat op de pagina. De mannen zouden camouflagekleding hebben gedragen. Saakasjvili is criticus van de Oekraïense president Petro Porosjenko.

Lees ook: President Oekraïne neemt wraak en pakt nationaliteit criticus af

Saakasjvili heeft in 2015 de Oekraïense nationaliteit gekregen waarna hij benoemd werd tot gouverneur van de regio Odessa. “Furieus over de corruptie in Oekraïne” heeft hij zich vorig jaar teruggetrokken uit zijn nieuwe positie. Met het verkrijgen van de Oekraïnse nationaliteit verviel automatisch zijn Georgische nationaliteit.

De voormalige Georgische president werd begin januari door een rechtbank in Georgië bij verstek veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor machtsmisbruik.

Eind vorigh jaar gaf Saakasjvili aan dat hij naar Nederland wil komen in het kader van gezinshereniging. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) komt Saakasjvili daarvoor in aanmerking omdat hij met de Nederlandse Sandra Roelofs is getrouwd.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.