TPOok!

 
Politiek

Briefje van Halbe Zijlstra aan de Tweede Kamer: Het spijt mij

'Maar Vladimir Poetin heeft het echt gezegd'

Bericht van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD)  – hier het hele dossier – maandagavond aan de Tweede Kamer:

 

“Zoals ik in een interview met De Volkskrant liet weten, was ik niet aanwezig bij de bespreking in een datsja van president Poetin. De bespreking heeft echter wel plaatsgevonden en degene die daar aanwezig was heeft mij verteld wat president Poetin daar heeft gezegd. Ik vond het van belang deze uitspraken wereldkundig te maken. Om de persoon die de bewuste uitspraak van president Poetin zelf heeft vernomen in bescherming te nemen, heb ik het citaat destijds op mezelf betrokken. Dat was onverstandig en het spijt me dat ik het op deze manier heb aangepakt.

Dit neemt niet weg dat de geopolitieke betekenis van de woorden van president Poetin groot was. Gezien de illegale annexatie van de Krim, het conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO, moet ik concluderen dat dit nog steeds geldt. Rusland is de afgelopen jaren bereid gebleken elders militaire en niet-militaire middelen in te zetten. Ruslands gedrag maakt daarmee de Euro-Atlantische veiligheidsomgeving minder stabiel en minder voorspelbaar.

Dit laat onverlet dat de wijze waarop ik mijn bron heb willen beschermen onverstandig was.”

 

Het lijkt er op dat Zijlstra dinsdag niet vertrekt naar Rusland zoals eerder gepland maar zich zal moeten verantwoorden tegenover de Tweede Kamer.

Kijk ook

Video – Liegende Halbe Zijlstra (VVD) bungelt 

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.