TPOok!

 
Politiek

Thierry Baudet: Uitspraken Yernaz Ramautarsing niet handig maar geen racisme of discriminatie

Gaat ook in op discussie over partijdemocratie

Ipad

 

“Handig zijn de uitspraken van Yernaz wellicht niet, maar discriminatie of racisme lezen wij er zeker niet in.” Dat schrijft Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zondagmiddag in zijn nieuwsbrief aan 23.000 leden. “Voor de duidelijkheid, zoals wij altijd hebben gezegd (en ook zullen blijven uitdragen): Forum voor Democratie neemt afstand van elke vorm van racisme en discriminatie, wij staan voor een open samenleving waarin iedereen wordt beoordeeld op individuele kwaliteiten, niet op huidskleur, ras, geslacht, seksuele geaardheid, etc.”

Baudet reageert daarmee op de commotie afgelopen weken over een interview dat Ramaurtarsing in de zomer van 2016 gaf aan Brandpunt.

Over de interne strubbelingen afgelopen week schrijft Baudet: “Juist op dit moment – terwijl we de volle laag van media en gevestigde partijen kregen – meende een kleine groep leden het partijbestuur en de partij-organisatie ter discussie te moeten stellen. De media doken er meteen dankbaar bovenop. In deze fase van ons bestaan – waarin we zo’n duizelingwekkende groei meemaken – is het een slecht idee om de bestuurssamenstelling en de partij-organisatie ingrijpend te gaan wijzigen. Stabiliteit en gecontroleerde groei zijn op dit moment het allerbelangrijkste.”

Baudet sluit af met: “We laten de onrust nu achter ons en gaan verder met ons positieve verhaal voor een beter Nederland – zonder discriminatie of racisme – en een goed georganiseerde partij waarin we ons richten op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 en gestaag verder gaan met de selectie van kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019.”

Kijk ook: Bindende terugkijktip: De Grote Landelijke Lijsttrekkers FvD-Demoniseershow in De Balie

Lees ook: Paul Cliteur – FvD-racismediscussie: Artikel 1 Grondwet geeft ons geen beschrijving van werkelijkheid

 

 

 

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.