TPOok!

 
Politiek

Sylvana Simons wil alleen in debat met Annabel Nanninga wanneer het haar uitkomt

PvdA 020 staat wel open voor debat

Sylvana Simons, lijsttrekker van de partij Bij1 die meedoet aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen, wil de komende periode zo min mogelijk in debat met leden van het Forum voor Democratie (FvD). Volgens Simons is het ‘lastig praten met mensen die er bepaalde ideeën op nahouden’. Dat zei ze zondag in debatcentrum de Rode Hoed, voorafgaand aan een door de Volkskrant georganiseerde discussie tussen zes potentiële nieuwe raadsleden, waar ze alleen aanwezig wilde zijn als FvD niet kwam. Alleen in enkele grote debatten waarbij alle partijen zijn vertegenwoordigd maakt Simons een uitzondering, schrijft de krant.

Hendrik Jan Biemond, nummer drie op de kieslijst van de PvdA, wil wel graag in debat met Forum voor Democratie. Hij zegt:  “Je moet heel veel afstand nemen van de uitspraken door mensen uit de boezem van die partij. Maar je moet ook in discussie, zodat je kiezers kunt overtuigen van een andere kijk op de stad. En als we straks met z’n allen in de gemeenteraad zitten is het wel handig als we met elkaar praten.”

Lees ook

En wéér stapt een kandidaat van Bij1 op

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.