TPOok!

 
Politiek

Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam): ‘Alexander Pechtold en D66 kunnen de boom in’

'Uitspraken Pechtold over Baudet zijn absurd'

Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam is niet van plan afstand te nemen van ‘racistische’ uitspraken die Thierry Baudet heeft gedaan. Dat zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Eerdmans heeft daar namelijk geen trek in. “D66 kan de boom in. Baudet heeft wel tien keer gezegd dat zij niemand anders behandelen op basis van geslacht, ras of afkomst. En nu geeft D66-leider het dictaat om Leefbaar uit te sluiten, dat vind ik absurd.”

D66 sloot vrijdag een nieuwe coalitie met Leefbaar Rotterdam uit als de partij geen afstand neemt van uitspraken van Forum voor Democratie-leden. Said Kasmi, lijsttrekker van D66 Rotterdam, stelde tegenover RTV Rijnmond dat ‘er fundamentele mensenrechten worden geschonden door FvD’.

Video – De Grote Landelijke Lijsttrekkers FvD-Demoniseershow in De Balie

Vanwege een alliantie met FVD kan ‘Leefbaar zich niet langer verschuilen’, stelt Kasmi. Hij doet ‘een dringend beroep’ op Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam om afstand te nemen ‘van racistische uitspraken’ van onder meer FvD-leider Thierry Baudet. Als dat niet gebeurt, ‘gaan wij niet meer samenwerken met Leefbaar Rotterdam’.

Kasmi schaart zich achter D66-voorman Alexander Pechtold. Tijdens het landelijke lijsttrekkersdebat over Amsterdam zei Pechtold dat Baudet zich schuldig maakt aan discriminatie op basis van geloof, maar ook ‘geslacht, geaardheid en ras’. Hij gaf daarbij aan dat D66 niet met Leefbaar Rotterdam in zee zal gaan.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.