Politiek

U zond in: ‘De problemen bij Forum voor Democratie zijn het topje van de ijsberg’

05-02-2018 22:20

L.S.

Ik was kandidaat op de Tweede Kamerlijst voor Forum voor Democratie op plaats 23 en heb FVD  enorm geholpen in de campagne in maart 2017. Door toedoen van een van de huidige bestuursleden werd mij het werken onmogelijk gemaakt, de man heeft paranoide trekken. Dat zien we nu weer terug, omdat het driemansbestuur van FVD 2  prominente leden heeft geroyeerd. De door De Haze Winkelman in zijn tweets gesignaleerde problemen zijn het topje van de ijsberg zoals uit bijgaande brief blijkt die ik in maart aan het bestuur verstuurde en die ik nu openbaar.

Kees Eldering

“Aan het bestuur van Forum voor Democratie. Beste leden van het bestuur.

Ik heb mij in de afgelopen weken getracht in te zetten om voor de FvD een zo goed mogelijk resultaat te behalen bij de tweede kamerverkiezingen.

Ik ben van mening dat mij het werken onmogelijk is gemaakt door toedoen van Henk (Penningmeester Henk Otten, TPO). Hij heeft op geen enkel moment kunnen accepteren dat iemand anders (ook) met facebook bezig was. Hij heeft niet nagelaten mij constant, op een zeer negatieve manier, onder druk te zetten om zoveel mogelijk zijn persoonlijke geluid op facebook te laten horen. Daarnaast werd ik dagelijks bestookt met opmerkingen over “wat ik allemaal fout deed”. Ik heb op allerlei manieren getracht om door middel van geplande berichten hem de mogelijkheid te geven om zijn geluid in berichten klaar te zetten, maar ook dit mocht steeds niet baten.

Ik ben van mening dat dit heeft bijgedragen aan een mindere uitslag dan mogelijk was geweest. Dit baseer ik niet op mijn eigen analyse van de Facebook data, maar dit is ook het geluid dat ik van andere mensen die aan de campagne hebben meegewerkt hoor.

Ik heb in de afgelopen weken geobserveerd dat Henk zich compleet geïdentificeerd heeft met de partij en dat hij alle beslissingen die genomen dienen te worden probeert te controleren. Hij is meermaals door de partijleider vertelt zich afzijdig te houden van mijn werkzaamheden maar dit heeft geen enkel effect gehad. Henk weigert naar iemand te luisteren en neemt vrijwel autonoom alle beslissingen die de partij betreffen.

Niet alleen de Facebook campagne heeft hierdoor schade ondervonden, maar ook de offline campagne. Daarnaast heeft de agressieve opstelling van Henk richting alle medewerkers van de campagne, inclusief de partijleider, voor een zeer negatieve sfeer gezorgd waardoor vrijwel iedereen slechter is gaan presteren.

Dit heeft in mijn beleving zeer sterk bijgedragen aan een minder resultaat dan haalbaar was.

Ik concludeer dan ook dat Henk de partij alleen probeert te runnen. Alle beslissingen over alle communicatie moeten door hem worden gefiatteerd. Hierbij is mij opgevallen dat zelfs de partijleider (Thierry Baudet, TPO) keer op keer aan de kant wordt gezet. Ik heb sterk het gevoel dat Henk de partij in gijzeling houdt met zijn gedrag en roep het bestuur dan ook op om zo spoedig mogelijk te handelen. Ik ben van mening dat iedere dag dat deze situatie aanhoudt de partij meer schade toebrengt.

Daarnaast maak ik me ernstig zorgen over de wanen die Henk heeft over “afgeluisterd” en “achtervolgd” worden. Ik denk dat deze ontwikkeling zeer zorgelijk is.

Verder merk ik op dat de openlijk agressieve houding van Henk jegens mij persoonlijk van afgelopen dinsdag en woensdag heb ervaren als e xtreem beledigend. Ik heb uit eigen middelen ongeveer 10.000 euro bijgedragen aan de campagne. Daarnaast heb ik de fundraiser geïnitieerd, waar onder andere mijn expertise voor meer dan 15.000 euro aan 3 verschillende deelnemers is verkocht.

Daarnaast heb ik geprobeerd om de campagne in de goede richting te drukken door zoveel mogelijk Thierry “likeable” te maken. Dit ondanks het feit dat Henk dag in dag uit mij onder druk zette om maar vooral Thierry niet op Facebook te zetten, “want dan wordt het weer de Thierry ego show en dat willen de mensen niet zien”.

Toch zag ik deze analyse na de verkiezingen die vol trots door Henk op facebook is gedeeld.

Wij zijn een partij van 5000 leden, 30 kandidaten en wij vertegenwoordigen nu bijna 2 procent van de bevolking van dit land. Deze partij die zich voorstaat op “directe democratie”, “betrokkenheid” en “de macht terug naar de burgers” is effectief gegijzeld door 1 persoon.

Ik zou dan ook willen voorstellen dat per direct een interim voorzitter wordt benoemd die zo spoedig mogelijk een ALV uitschrijft om nieuwe bestuursverkiezingen te houden.

Daarnaast acht ik het zeer wenselijk dat er vanuit de partij onderzoek wordt gedaan naar de gebeurtenissen van de afgelopen 5 weken.

Groet, Kees Eldering”

Lees ook

TPO – Paul Frentrop blijft overtuigd lid van Forum voor Democratie (FvD) ondanks verschil van mening