TPOok!

 
avatar
   
Politiek

D66 houdt lokale kandidaten onder de knoet

Persoonlijke campagnes verboden, partijleden klagen

D66-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen worden kort gehouden. Het landelijk bureau van de partij ontmoedigt lokale kandidaten om een persoonlijke campagne voor voorkeursstemmen te voeren. In de partij wordt geklaagd, meldt De Telegraaf.

Dat blijkt uit interne communicatie en andere stukken die in handen zijn van de krant. Zo staat in een handboek voor kandidaten dat zij alleen persoonlijke campagnes mogen voeren als het bestuur dat toestaat.

Een kandidaat-raadslid zegt anoniem dat deze praktijk niet de bedoeling kan zijn. “Onze campagne spreekt mijn doelgroep totaal niet aan”, aldus de D66’er die daarom een persoonlijke campagne wilde starten. “In plaats van met mij te praten over hoe ik zo’n campagne kan invullen, werd mij verteld dat persoonlijke campagnes verboden zijn omdat de partij het als sabotage ziet. Volgens mij heet dat gewoon democratie.”

Een woordvoerder van D66 zegt in reactie dat handboeken lokaal worden vastgesteld. “We willen juist wel dat er persoonlijke campagnes gevoerd worden, maar we willen dat je die eerst met de partij-afdelingen afstemt.”

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.