Doneer aan TPO
 

Graaiburgemeester – Jan Hoekema (D66) kreeg onterecht extra wachtgeld

Met steun van VVD-burgemeester Charlie Aptroot

Door: , 9:50, 30 januari 2018

Met steun van VVD-burgemeester Charlie Aptroot

Oud-burgemeester Jan Hoekema kreeg extra geld mee toen hij wegens een gebrek aan chemie vertrok als burgervader van Wassenaar. Ook mocht hij een jaar langer in de ambtswoning verblijven. Dat alles was geheim en ten onrechte, meldt NRC Handelsblad.

De extra uitkering stond omschreven in een ‘vaststellingsovereenkomst’ die werd ondertekend door Hoekema en waarnemend-burgemeester Charlie Aptroot (VVD). Volgens diverse juristen sluit de Gemeentewet extra uitkeringen aan burgemeesters echter uit.

D66-politicus Hoekema stort de 17.800 euro terug die hij vorig jaar ontving na zijn vertrek als burgemeester van Wassenaar. Hoekema en zijn echtgenote Marleen Barth (fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer) hebben de openbaarmaking vertraagd door naar de voorzieningenrechter te stappen, maar lieten vorige week hun bezwaren alsnog varen.

Lees ook

NRC – Oud-burgemeester Wassenaar kreeg onterecht extra wachtgeld

 
ingezonden mededeling

Gratis product om je verslaafd te krijgen

Hallo, wij van Dealert.nl zijn dolblij met onze monsteradvertentiedeal met TPO! Daarom een gratis creditcardtool voor alle TPO-lezers! Hier!

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties