TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Uniek: politici die écht naar burgers luisteren (via een app)

Ook dat kan, in Rotterdam

Tags:

 

Rotterdam gaat inwoners veel meer directe invloed in hun wijk of stadsdeel geven. Via een speciale app krijgen bewoners binnenkort een pushbericht als de gemeente hun mening wil weten over bijvoorbeeld speelvoorzieningen of de herinrichting van een straat.

Dat zegt wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte, Leefbaar Rotterdam). Het college wil de komende jaren nog meer zaken overdragen aan de bewoners, zoals het beheer van speeltuinen of de herinrichting van een complete straat.

 

 

De afgelopen vier jaar heeft Rotterdam al volop geëxperimenteerd met invloed van burgers. Zo stelde de gemeente elk jaar via het CityLab010 3 miljoen euro beschikbaar voor plannen van inwoners. Ook heeft Rotterdam een zogenoemde burgerjury waarin 150 burgers hun mening kunnen geven over het gemeentelijk beleid. Eerdmans heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd een landelijke burgerjury op te zetten.

Het college stuurt donderdag een brief aan de gemeenteraad over de democratische vernieuwingsprocessen.

Anp
 


Booking.com


 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.