Politiek

Richard de Mos sluit niet uit dat ‘boze krachten’ zijn Haagse partij dwars zitten

25-01-2018 14:00

Perscommuniqué van Richard de Mos. Het voormalig PVV Kamerlid zit sinds 2014 met zijn Groep De Mos als vierkoppige fractie in de Haagse gemeenteraad. Hij heeft grote plannen en daarom telt zijn kandidatenlijst maar liefst 50 personen (Plek 36: darter Raymond van Barneveld). Beoogd lijstduwer is Tom Beugelsdijk, verdediger bij voetbalclub ADO Den Haag. De voetbalclub heeft Beugelsdijk echter teruggefloten, reglementen van voetbalfederatie FIFA verbieden schijnbaar dat profvoetballers lijstduwer mogen zijn. De Mos is nu woedend en vermoedt ‘boze krachten’.

‘Corrupt boevennest’

In zijn persbericht schrijft hij:

 

“Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden.”

 

Andere voetballers mochten wel politiek actief zijn

De Mos wijst er op dat in het verleden Vitessenaar Frank van der Struijk (Balans in Boxtel), RBC-voetballer Jose Fortes Rodriguez (Onafhankelijke Partij Alkmaar) en oud-FC Oss-speler Floris Burgers (PvdA) ook politiek actief waren of zijn. “Waar was die zogenaamde ethische code toen?”, vraagt De Mos zich af.

‘Boze krachten’

Belangrijker: De Mos vermoedt een complot. Alhoewel de KNVB telefonisch aan Groep de Mos heeft bevestigd dat de FIFA een ethische code heeft, sluit de lokale partij – die op 21 maart de grootste partij van Den Haag denkt te worden – niet uit dat er ‘boze krachten zijn’ die de te verwachten groei van zijn partij ‘middels een georganiseerde lobby, tegen proberen te houden’.

Wel nu, die boze krachten hebben gewonnen. Eerder donderdag maakte ADO Den Haag bekend dat Tom Beugelsdijk zich heeft teruggetrokken als lijstduwer.

Lees ook

Geert Wilders wordt vast onrustig van de Haagse partij van Richard de Mos

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens