Politiek

DENK eist ontslag van Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún bij gemeente Nieuwegein

22-01-2018 13:08

DENK Kamerleden Farid Azarkan en Selçuk Öztürk willen dat de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún ontslagen wordt bij de gemeente Nieuwegein. Van Deún deed eerder deze maand op lokale radio de uitspraak dat hij een Utrechtse moskee het liefst zag afbranden. Het DENK duo wil nu dat minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) werk maken van het ontslag. Van Deún werkt bij de Sociale Recherche in Nieuwegein.

Ophoepelen

Azarkan en Öztürk vinden dat de uitspraak van Van Deún niet past ‘binnen de gedragsnormen die gelden voor een persoon die een dienstbetrekking heeft bij de overheid. Ze schrijven de ministers maandag in schriftelijke vragen:

 

“Deelt u met ons de mening dat de heer Van Deún, vanwege zijn ophitsende uitspraak over een moskee, moet ‘ophoepelen’ bij de Gemeente Nieuwegein? Zo nee, waarom moet hij niet ‘ophoepelen’? Zo ja, wanneer zal hij ‘ophoepelen’?”

 

Excuses, uitbrander van Geert Wilders

Van Deún boodt snel na zijn uitspraak excuses aan. Toch deed de moskee vorige week aangifte tegen de PVV’er.  Geert Wilders gaf zijn lijsttrekker in het openbaar een uitbrander maar blijft achter hem staan.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens