TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Crisis bij UKIP

Racistische teksten over Meghan Markle brengen Henry Bolton in de problemen

De Britse populistische partij UKIP dreigt uit elkaar te vallen, omdat partijleider Henry Bolton weigert op te stappen. Zes figuren uit de top van de partij zijn uit protest opgestapt.

Het bestuur van de UKIP heeft verklaard niet langer vertrouwen te hebben in Bolton, die de vijfde opeenvolgende partijleider in anderhalf jaar tijd is. Hij ligt onder vuur omdat zijn toenmalige vriendin racistische teksten heeft verspreid over de verloofde van prins Harry, Meghan Markle. Bolton verbrak de relatie, maar dat vindt de partijtop onvoldoende. Die verwijt Bolton dat zijn privéleven de UKIP in de weg zit.

Bolton ziet het probleem niet. “Mijn privéleven is een beetje een rommeltje momenteel en dat moet ik natuurlijk oplossen”, zei hij wel tegen de BBC.

De partij moet binnen een maand een speciale bijeenkomst houden over de vertrouwensvraag, tenzij Bolton toch eerder vertrekt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.