Doneer aan TPO
 

Welkom in 1984: Europese Unie bestempelt feitelijke TPO-reportage van Chris Aalberts als nepnieuws

Van belastinggeld betaalde EU-nepnieuwsbestrijder slaat plank volledig mis

Door: , 16:21, 18 januari 2018

Van belastinggeld betaalde EU-nepnieuwsbestrijder slaat plank volledig misBooking.com

 

De EU-organisatie EU vs Disinfo – onderdeel van de East StratCom Task Force – een in 2015 met goedkeuring van alle lidstaten door de Europese Unie opgerichte en gefinancierde club die zich bezighoudt met Russische desinformatie en nepnieuws – beschuldigt naar nu blijkt TPO en verslaggever Chris Aalberts van het verspreiden van nepnieuws. Aalberts maakte  in november 2015 in het kader van zijn 215-delige serie Bruslog een reportage over een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Het was een lezing in de aanloop van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

In dit op donderdag 19 november gepubliceerde feitelijke verslag beschrijft Aalberts de bijeenkomst en wat de sprekers te melden hebben. Zoals hij altijd doet.

Maar dat was tegen het zere been van Promote Ukraine. Deze club die ‘Oekraïense ideeën in Europa wil verspreiden’ dient een klacht in bij EU vs Disinfo. De EU club buigt zich vervolgens over het artikel en komt met een oordeel:

 

“Het artikel lijkt alleen gericht te zijn op het verslechteren van het imago van Oekraïne in aanloop naar het Nederlandse referendum over de associatieovereenkomst.”

 

En zo ben je opeens een ‘disinforming outlet’ vanwege een reportage

En daarom is die strijd van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) tegen nepnieuws zo beangstigend. Daarom is die recent door de EU opgetuigde nepnieuwscommissie onder leiding van de Nederlandse Madeleine de Cock Buning zo eng.  TPO en Chris Aalberts worden nu op een door de EU opgerichte en gefinancierde website een ‘disinforming outlet’ genoemd. Sorry voor de kapitalen maar dit is echt héél erg eng en schrijver dezes is boos: een disinforming outlet VANWEGE EEN OBJECTIEVE REPORTAGE!

Dit is niet een Volkskrant-columnist die de fout ingaat. Dit is wél een EU-instituut dat op valse gronden een medium en een journalist schandpaalt. En niet alleen TPO, hetzelfde is ook Geenstijl overkomen, zo bleek vandaag.

D66, VVD, CDA, ChristenUnie en PvdA zijn schuldig

Dit is een ronduit beangstigende ontwikkeling. We zijn op weg naar een media censurerende EU. Met goedkeuring van D66. Met goedkeuring van de VVD. Met goedkeuring van het CDA. Met goedkeuring van de ChristenUnie. En met goedkeuring van de PvdA. Want dat zijn de partijen die akkoord gingen met de oprichting van EU vs Disinfo in 2015 of het nu als coalitiepartijen ondersteunen.

En ik herhaal: het allerergste is dat Chris Aalberts slechts een reportage schreef. Maar de EU zag het als nepnieuws.

Welkom in 1984.

Lees ook

Jan Dijkgraaf – Aan de het-zal-zo’n-vaart-niet-lopen-zeggers

 

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 

Inloggen TPO+