TPOok!

 
Politiek

Financiële man Koninklijk Huis verdacht van fraude

Verduisterde 8 miljoen euro

Een vermogensbeheerder van leden van het Koninklijk Huis is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek naar fraude en valsheid in geschrifte. De 55-jarige Nederlander Remy M. zou als directeur van vermogensbeheerder Box Consultants ruim 8 miljoen euro aan provisies, verdiend met buitenlandse beleggingen, ten onrechte niet aan zijn klanten hebben uitgekeerd, maar aan Box en zijn privévennootschap Boulder.

Dit blijkt uit onderzoek van het FD.

Box Consultants heeft een onbekend aantal miljarden euro’s in beheer. De koninklijke familie is vermoedelijk de grootste klant. Hoofdverdachte M. heeft in 2015 na FIOD-invallen vier dagen in voorarrest gezeten. Hij is bij Box de accountmanager van het Koninklijk Huis, blijkt uit documenten die Box het afgelopen jaar inbracht in civiele procedures.

Op de klantenlijsten die Box het afgelopen jaar rechters overhandigde, staan ook adviseur Pierre Caruyvels van de Belgische koning Filip; telgen van warenhuisfamilies Vroom en Dreesmann; voormalig World Online-topvrouw Nina Storms; de Belgische adellijke familie Powis de Tenbosscche; familieleden van veevoederfabrikant Hendrix en een handvol sociale fondsen van vakbond CNV.

Volgens een verklaring op de website van het bedrijf zijn de beschuldigingen ‘misplaatst en onjuist‘.

Lees ook

FD – Vermogensbeheerder Koninklijk Huis verdacht van fraude

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.