TPOok!

 
Politiek

Opgestapte Tom Middendorp adjudant van de Koning

'Vanwege het geheel van zijn verdiensten voor de Nederlandse krijgsmacht'

Generaal Tom Middendorp is benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Koning Willem-Alexander. Dat meldt het paleis donderdag in een communiqué. Hij is benoemd ‘vanwege het geheel van zijn verdiensten voor de Nederlandse krijgsmacht’.

Middendorp stapte in oktober op als Commandant der Strijdkrachten nadat Jeanine Hennis (VVD) was afgetreden als minister van Defensie. Defensie bleek ernstig tekort geschoten in de zorg voor de veiligheid van Nederlandse militairen in Mali, waar twee militairen omkwamen door een ongeluk tijdens een oefening met een mortier. Zowel de veiligheid van de granaten als de medische gezondheidszorg was niet op orde.

Adjudanten bereiden, vaak samen met de persoonlijk adviseurs en hofdames, de openbare optredens voor van de leden van het Koninklijk Huis en bieden ondersteuning bij grote evenementen. Een adjudant in buitengewone dienst kan in bijzondere omstandigheden worden ingezet.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.