TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Oostenrijkse minister wil ‘asielzoekers concentreren op één plek’ (in handige kampen ofzo)

Weet je welke Oostenrijker ook gek was op het concentreren van groepen mensen op één plek?

Tags:

De uiterst rechtse Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl heeft woede over zich afgeroepen met een opmerking over het ‘concentreren op één plek van asielzoekers’. Die term, zo roepen zijn critici, is te zeer verbonden met de nazi-term concentratiekamp.

Kickl werpt de beschuldigingen verre van zich: hij wilde zeker niet provoceren. De bewindsman wil dat de asielzoekers op één plek worden geplaatst ten behoeve van de hulpdiensten, zo lichtte hij toe. Zijn tegenstanders spreken echter van een doelbewuste provocatie, aldus de BBC

De minister zei bij zijn aantreden medio december dat hij een strenge politiek voor de asielzoekersproblematiek nastreefde. De rechts-populistische Kickl (FPÖ) behoort tot de nieuwe regering van de Oostenrijkse premier Sebastian Kurz (ÖVP), een christen-democraat.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.