TPOok!

 
avatar
   
Politiek

CDA-raadslid (24) Rob Huijben uit Dongen deed valse aangiftes van bedreiging inzake asielbeleid

OM: 'Wij tillen zwaar aan valse aangiftes, zeker als dat wordt gedaan door iemand met publieke functie'

Tags: ,

Rob Huijben, een 24-jarig CDA-raadslid uit Dongen, wordt vervolgd omdat hij tussen 2013 en 2016 valse aangiften heeft gedaan. De man vertelde dat hij meerdere keren was mishandeld en bedreigd. Uit onderzoek bleek echter dat hij dat had verzonnen. De man moet zich dit voorjaar voor de rechter verantwoorden, een datum is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant zegt zwaar te tillen aan de valse aangiften. “Zeker als dat wordt gedaan door een persoon met een publieke functie.”

Het raadslid had in 2016 tegen regionale media gezegd dat de bedreigingen te maken hadden met de opvang van vluchtelingen in de gemeente. Zijn verhaal zorgde voor veel ophef in de gemeente.

Voorzitter Jan Megens van het lokale CDA-bestuur reageerde donderdag verrast op de strafzaak. “Wij weten van niks”, zei hij. Binnen de partij is er nooit twijfel geweest over de aangiften. De verdenking en de strafzaak vormen volgens het lokale partijbestuur geen belemmering om raadslid en kandidaat te blijven voor de verkiezingen in maart. “Zolang er geen bewijs is voor zijn schuld, is er voor mijn niks aan de hand. We gaan niemand op voorhand veroordelen.”

Anp

 


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.