TPOok!

 
Politiek

Cailin Kuit trekt zich terug van kandidatenlijst Bij1

'Maar ik ben wel werkzaam als psychiater geweest'

Tags: ,

Cailin Kuit trekt zich terug van de kandidatenlijst van Bij1 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat staat donderdagavond in een verklaring op de website van Bij1, de partij van Sylvana Simons. Kuit kwam in opspraak omdat ze zei dat ze als psychiater had gewerkt. Daar bleek echter geen bewijs voor. Toch blijft Kuit volhouden dat ze korte tijd heeft gewerkt als psychiater. Ook kandidaat Bob Schoute heeft inmiddels aangegeven wegens persoonlijke redenen zijn kandidatuur neer te leggen. Onduidelijk is waarom.

In de verklaring zegt Kuit:

 

“Ik schrijf er zelf niks over omdat het een heel lang en pijnlijk traject geweest is om het voor elkaar te boksen om überhaupt toegelaten te worden op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is mijn fysieke gesteldheid flink achteruit gegaan en daardoor ben ik uiteindelijk maar heel kort werkzaam geweest. We praten dan over 20 jaar geleden. Om het vak uit te oefenen moet je je ook regelmatig bijscholen en laten zien dat je meegaat in de laatste inzichten in het veld. Tevens moet je een bepaald aantal patiënten behandelen om aan het werk te mogen blijven. Dit was voor mij onhaalbaar. Iemand van de BIJ1-redactie die wist dat ik vroeger in de kliniek werkte, heeft dit toegevoegd aan mijn biografie op de website.”

 

Eerder deze week zei het ministerie van Volksgezondheid dat Kuit nooit in het BIG-register voor artsen en medisch specialisten heeft gestaan.

Over waarom de partij nu pas met een verklaring over de affaire komt, staat in het bericht te lezen:

 

“Onze eerste zorg lag de afgelopen dagen bij onze partijgenoot. Zij werd op een extreme manier aangetast in haar gevoel van veiligheid door onbekende mensen die zich dag en nacht bij haar woning opdrongen met cameras. In reactie op de heftigheid voor haar en betrokkenen, hebben we de bewuste keuze gemaakt zorg voor elkaar voorop te stellen in plaats van ons te laten ophitsen of ons gelijk te halen. Mensen zijn nog steeds belangrijker voor ons dan het rectificeren van een aantal opeenstapelende aannames.”

 

Voor de goede orde: die onbekende mensen met camera’s waren dus journalisten, het was het ministerie van Volksgezondheid dat zei dat Kuit nooit psychiater is geweest en het was Sylvana Simons die dit alles afgelopen zondag op Nationale Televisie in Buitenhof ontkende.

Waarvan akte.

Lees ook

Dossier Cailin Kuit

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.