TPOok!

 
Politiek

PvdA-vrouwenclub vindt dat Trouw column Sylvain Ephimenco had moeten censureren #MeToo #TimesUp

'Misplaatst, victim blaiming en body shaming'

Zoals u wellicht heeft meegekregen werden eerder deze week de Golden Globes in Amerika uitgereikt en iedereen verscheen in het zwart want #MeToo en Harvey Weinstein en grote woorden over een inderdaad serieus probleem en aan het eind van de avond hield Oprah Winfrey een toespraak. En die toespraak scheen nogal presidentieel te zijn dus nu willen de Amerikanen (en uiteraard Nederlandse progressievelingen) de ene TV-ster/ondernemer inruilen voor de andere TV-ster/ondernemer als leider van de vrije westerse wereld.

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco had de uitzending ook gezien en beklaagde zich dinsdag in zijn krant dat die vrouwen er toch wel erg uitbundig bijliepen:

 

“Ik heb het over decolletés die nog dieper waren dan de San Andreasbreuk en in veel gevallen van weinig verhullende stof. (-) Ik hoef vanzelfsprekend geen nonnenparade op de Golden Globes te zien marcheren, maar wat ingetogener had misschien een beter effect naar sceptische mannen gesorteerd.”

 

Al liepen de Golden Globalistas in hun blote behind

Ephimenco slaat hier denk ik de plank mis. Alle vrouwen mogen van mij op hun eigen manier aksie voeren. En als al die miljoenen dollars verdienende Golden Globalistas dat in hun blote behind op de rode loper hadden gedaan, had ik het ook prima gevonden. Evenals ze zich van hals tot onder de enkel in het zwart hadden ingeknoopt. Hun feestje, hun regels.

Net zoals in het vrije westen de regel geldt dat columnisten mogen schrijven wat ze willen. Daar denken De Rooie Vrouwen  anders over. De PvdA stuurde dinsdag een nieuwsbrief naar leden, belangstellenden en journalisten met de kop: “Lilianne Ploumen krijgt de Machiavelliprijs 2017 voor SheDecides!” Hier de achtergronden. Onder die mail stond een oproep van deze PvdA-vrouwenwerkgroep. Ze zoeken een nieuw bestuur, ook al is het vorige enkele maanden pas aangetreden.

‘Trouw had column moeten tegenhouden’

Anyhow, je kijkt wat rond op zo’n site, leest over het streven ‘naar emancipatie en participatie van alle vrouwen en mannen in een samenleving, die gebaseerd is op vrijheid en gelijkheid in verscheidenheid’. En dan klik je op dat lollige Twittervogeltje en dan lees je dat de PvdA-vrouwen liever hadden gezien dat Trouw Sylvain Ephimenco had gecensureerd.

“Trouw had column moeten tegenhouden.” Het staat er echt.

Vrouwen bepalen zelf wat ze dragen en columnisten bepalen in Nederland zelf wat ze schrijven.

Maar bovenal bepaalt een PvdA-vrouwenclubje niet wat kranten afdrukken.

#TimesUp

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.