TPOok!

 
avatar
   
Politiek

BIJ1 blijft maar liegen en draaien over nep-psychiater Cailin Kuit

'Wij zien geen reden in te gaan op werkzaamheden van twintig jaar geleden'

Tags:

Het wil Sylvana Simons en haar campagneteam maar niet lukken om gewoon toe te geven dat ze een grote fout hebben gemaakt met de over haar CV liegende Cailin Kuit. Terwijl inmiddels vast staat dat Kuit nooit in het BIG-register werd geregistreerd, dus ook nooit arts is geweest, houden ze bij BIJ1 gewoon dapper vol dat Kuit wél gewoon ooit psychiater was. Dat blijkt althans uit de schriftelijke verklaring die BIJ1 maandagavond aan het Parool gaf.

Door het Parool gevraagd naar een reactie antwoordt BIJ1:

 

“BIJ1 laat schriftelijke weten ‘geen reden te zien om in te gaan op werkzaamheden van twintig jaar geleden’. De partij laat weten dat Kuit in Nijmegen heeft gestudeerd. Kuit heeft zelf een beperking, wat volgens de partij er de oorzaak van is dat zij ‘niet langer’ geregistreerd staat als psychiater: wie te weinig cliënten behandelt en geen bijscholings­cursussen volgt, mag op een gegeven moment het vak niet meer uitoefenen. Bij1: ‘Het Nederlandse beleid om competente mensen met een beperking op te leiden is slecht.'”

Artikel gaat verder na advertentie.

Oftewel: Kuit was wél psychiater, maar daar is ze 20 jaar geleden mee gestopt.

Kuit is nu 49, dus voor haar 29ste was ze al psychiater, en op haar 29ste is ze gestopt met ‘werkzaamheden als psychiater’. En dat ze moest stoppen ligt niet aan haar maar aan ‘het Nederlandse beleid om mensen met een beperking op te leiden’.

Aha. Dus de beperkte Kuit kon vanaf zeer jonge leeftijd (ze was op haar 29ste immers al psychiater!) wel een studie geneeskunde afronden en daarna de specialisatie psychiatrie, maar toen ze eenmaal psychiater was schoot het beleid ineens tekort.

Juist ja.

MAVO, afgerond in 1987

Nog interessanter is dat Kuit pas in 1987 klaar was met de MAVO. Zelfs als ze daarna in één jaar 4 en 5 HAVO en vervolgens in één jaar 5 en 6 VWO heeft gedaan kan ze pas in 1990 zijn begonnen aan een studie geneeskunde. Dan kan ze dus niet eerder dan in het jaar 2000 psychiater zijn geweest. En dan rekenen we heel conservatief (of ruim, het is maar hoe je het ziet), want waarschijnlijker is het dat Kuit na de MAVO eerst twee jaar HAVO en vervolgens twee jaar VWO heeft moeten doen, waardoor ze niet eerder dan in 2002 psychiater kan zijn geweest. Nog afgezien van studievertragingen door haar beperkingen die, gezien het ‘slechte beleid in Nederland’, toch minstens een extra jaar vertraging heeft moeten opleveren. We zijn dan alweer in (tenminste!) 2003. Slechts 15 jaar geleden. Geen 20.

Het BIG-register gaat echter maar terug tot 1995. Het kan dus zijn dat Kuit vóór 1995 als arts stond geregistreerd. Maar als Kuit nu 49 is, dan is ze in 1968 of 1969 geboren. Stel dat ze een extreem slimme en snelle leerling was met een in zes, of zelfs vijf, jaar afgerond VWO, en op haar 17e al met geneeskunde is begonnen, dan nog kan ze nooit eerder dan 1995 als psychiater zijn begonnen, en dus moet ze BIG-geregistreerd zijn geweest. Wellicht dat ze eerder als arts stond geregistreerd, theoretisch kan ze arts zijn geweest voor 1995, maar het gaat hier om haar beroep als psychiater.

BIJ1 liegt wéér

Maar we weten dus dat ze pas in 1987 klaar was met de MAVO. Wat betekent dat ze in 1995 (de tijd vanaf waar het BIG-register haar heeft kunnen registreren) nog maar net bezig moet zijn geweest met haar studie geneeskunde. Een opleiding tot psychiater is dan nog niet eens in zicht.

Kortom: BIJ1 liegt. BIJ1 liegt wéér. En al dat liegen maakt het alleen maar erger en erger voor BIJ1.

Misschien is het een goed idee dat iemand bij BIJ1 de boel even goed door elkaar schudt, iedereen benadrukt dat er voor aankomend politici niets zo dodelijk is als liegen, excuses aanbiedt en het karretje weer op de rails probeert te krijgen? Het is maar een tip natuurlijk

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.