TPOok!

 
Politiek

Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún ziet moskee het liefst afbranden

'Bij wijze van spreken' dan

De kersverse Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún ziet de Ulu moskee het liefst afbranden. Dat zei hij maandag tijdens een radiodebat op het Utrechtse Bingo FM. Dit is een moskee aan de rand van het centrum van de Domstad.

In het programma Stadhuisplein is Van Deún te gast, evenals DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur. Samen blikken ze vooruit op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sungur zegt dat hij hoopt dat de Ulu-moskee een gebouw wordt waar Utrechters trots op worden, net zoals de Domtoren. Vervolgens krijgt PVV’er Van Deún het woord. “Wij hebben liever dat ie afbrandt, bij wijze van spreken”, zegt hij. “Wij zijn echt tegen moskeeën in dit land. Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie net als nazisme.”

De PVV’er wil later in de uitzending niet op zijn woorden terugkomen: “Je mag best op tenen staan. Als je maar binnen de wet blijft.” Later op de avond meldt hij aan AD UN-verslaggever Yelle Tieleman dat de uitspraak misschien toch niet zo handig was:

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.