TPOok!

 
Politiek

Bonusquote – Thierry Baudet: Er wordt veel te veel gepraat in Den Haag

FvD-leider reageert op RTL-onderzoek naar aanwezigheid

Van de kleine partijen in de Tweede Kamer maakt Forum voor Democratie (FvD) het minst gebruik van de mogelijkheden die je als Tweede Kamerlid hebt om in de Kamer invloed uit te oefenen. Dat blijkt maandag uit onderzoek in opdracht van RTL Nieuws. RTL wilde weten hoe Baudet cum suis het doet qua moties en amendementen indienen, Kamervragen stellen en meedoen aan debatten. Wat blijkt: FvD is het minst actief van de kleine partijen in Tweede Kamer.

Baudet zegt tegen RTL eigenlijk trots te zijn dat hij onderaan deze lijstjes bungelt:

 

“Altijd maar nieuwe debatten aanvragen, eindeloos praten en eindeloos moties indienen waarvan je van tevoren toch al weet dat ze het niet halen. Dat is juist het probleem in Den Haag. We praten veel te veel en kijken veel te weinig naar wat er concreet kan gebeuren.”

 

De FvD-voorman vervolgt:

 

“Wij hebben bijvoorbeeld een motie ingediend waarin we zeggen: op 1 januari moeten de slachtoffers van de Groningse gasboringen het geld van de schadevergoeding op hun bankrekening hebben staan. Dat is een heel concreet voorbeeld. Dat wordt dan weggestemd, ze begrijpen helemaal niet wat we ermee bedoelen. In plaats daarvan worden eindeloos commissies opgetuigd en eindeloos vergadercircuits ingesteld waar de mensen concreet niets mee opschieten.”

Waarvan akte.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.