Doneer aan TPO
 

Bonusquote: Paul Scheffer legt de terminaal zieke Duitse journalistiek uit

'Duitse journalistiek stond destijds in grote meerderheid ten dienste van vluchtelingenpolitiek Merkel’

Door: , 22:45, 30 december 2017

'Duitse journalistiek stond destijds in grote meerderheid ten dienste van vluchtelingenpolitiek Merkel’

 

“De Duitse media eind 2015 waren echt eenzijdig in hun berichtgeving, blijkt uit onderzoek. Dat kan ik ook uit eigen ervaring bevestigen. De Duitse krant Die Zeit heeft me destijds geïnterviewd. Ik had wat kritische opmerkingen over Merkel gemaakt. Nadat het stuk van alle kanten was geaccordeerd, kwamen er twee uur voor de deadline nog even zes vragen die stuk voor stuk Merkel in bescherming namen. Ik weigerde er op die manier aan mee te werken. Een week later had ik meer ruimte gekregen en al die vragen van een antwoord voorzien. Die nieuwe versie was geaccepteerd, maar twee uur voor de nieuwe deadline kreeg ik een andere versie: vrijwel al mijn kritische opmerkingen over Merkel waren eruit gesloopt. Ik heb ze laten weten dat het interview niet kon worden gepubliceerd. De Duitse journalistiek stond in grote meerderheid ten dienste van de vluchtelingenpolitiek van Merkel.”

 

Mensen echt: klik even hier op en registreer je (gratis) voor het FD. Want briljant groot interview met Paul Scheffer. Over bovenstaande maar vooral ook over de vluchtelingenproblematiek, de populistische revolte die echt niet tot staan is gebracht, gebrek aan realisme bij politici, ‘onafhankelijk denkers’ als Thierry Baudet, intolerantie voor andersdenkenden, eenzijdigheid op universiteiten en nog zo wat van die typische powerquotewaardige Paul Scheffer-onderwerpen. Absolute must read voor iedereen die snakt naar intelligent realisme.

Vooruit nog een bonus-bonus-quote, opdat u zeker weet dat die registratie niet voor niets is:

 

“Dit voorjaar zei de Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg tot mijn verbazing dat hij overweegt de hoofddoek toe te staan. Sommige discussies moet je blijkbaar vijf keer opnieuw voeren. De Rotterdamse agente Sarah Izat noemde haar hoofddoek “een wezenlijk onderdeel van mijn identiteit”. Maar waarom moet je je hele identiteit tot gelding brengen in het vak dat je beoefent? Het is zorgwekkend dat een hoofdcommissaris dat kennelijk niet begrijpt.”

 

 

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 
 
 
 

Inloggen TPO+