Politiek

Mark Rutte: Ik ben niet bevriend met Camiel Eurlings

22-12-2017 15:18

Minister-president Mark Rutte is niet bevriend met Camiel Eurlings. Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. “Eurlings is een oud-collega politicus. We zijn niet bevriend, we zoeken elkaar niet op.”

Rutte reageerde op de voortdurende ophef rondom de oud-CDA politicus. Eurlings mishandelde in 2015 zijn ex-vriendin. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops deed daar donderdag een verklaring over uitgaan. Knoops stelde dat dat de media ten onrechte beweren dat de oud-minister en NOC*NSF-bestuurder zijn ex-vriendin zwaar heeft mishandeld. Het OM liet destijds weten weliswaar met een schikkingsvoorstel te komen, maar zei erbij dat sprake was van ‘eenvoudige mishandeling’, ook omdat er geen blijvend letsel was. De sportkoepel had zijn bestuurslid en IOC-lid Eurlings gevraagd om met een verklaring te komen om de rust te herstellen.

Eurlings en de sportkoepel gaan op een later moment met elkaar in gesprek. Rutte: “Dat lijkt mij heel verstandig, ik laat het daarbij.” Rutte ging tijdens Koningsdag 2016 op de foto met Eurlings tijdens een boottocht over de Amsterdamse grachten. Rutte zei vrijdag over die foto dat dat kan gebeuren op borrels. “Ik ga die foto’s niet uit de weg.”

Lees ook

Quote – Hoe Mark Rutte werd gebruikt om besmeurde imago Camiel Eurlings schoon te wassen