Politiek

Forum voor Democratie: Wij willen niets met Alt Right te maken hebben

20-12-2017 12:48

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in de Tweede Kamer.

Thierry Baudet heeft op 12 oktober een ontmoeting gehad met de Amerikaanse racist Jared Taylor, meldt De Correspondent woensdag. In een ‘geheime’ ontmoeting in een hotel in de Amsterdamse binnenstad was er een bijeenkomst waar beiden bij aanwezig waren.  Taylor is een van de inspiratoren van de extreem-rechtse Alt-Right-beweging. Hij was in oktober in Nederland voor een congres van de extreemrechtse beweging Erkenbrand.

Een persvoorlichter van Forum voor Democratie laat aan ThePostOnline weten:

“In reactie op het artikel in de Correspondent, kan ik je melden dat we blijven bij onze eerdere verklaring – wij spreken dagelijks tientallen mensen, waarmee we het soms eens en soms zeer oneens zijn. Als politieke partij vinden we het belangrijk ons grondig te informeren en allerlei visies tot ons te nemen. Van links tot rechts, van mainstream tot minder mainstream.

In dit kader hebben we ons een aantal maanden geleden ook verdiept in de Alt Right beweging. Zoals Baudet op 19 november j.l. aan de Volkskrant heeft verklaard, werpt hij racistische en/of antisemitische denkbeelden verre van zich. Ook als partij wil Forum voor Democratie met dergelijke denkbeelden niets te maken hebben. FVD staat voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn; en niet sociale klasse, huidskleur, ras, geslacht of seksuele geaardheid.”

Waarvan akte.

De Correspondent – Thierry Baudet ontmoette in het geheim een Amerikaanse racist van Alt-right