Politiek

Oud-PVV’er Ehsan Jami voor Leefbaar Rotterdam op plek 5

19-12-2017 11:30

Leefbaar Rotterdam heeft Ehsan Jami op plek vijf van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet. Jami was enige tijd actief voor de PVV, onder meer als medewerker van oud-Kamerlid Hero Brinkman.

In 2011 stopte hij daarmee omdat hij zich op zijn studie wilde richten. De in Iran opgegroeide Jami verwierf in 2007 landelijke bekendheid toen hij een comité voor ex-moslims oprichtte. Daarmee wilde hij opkomen ‘voor het grondwettelijke recht op godsdienstvrijheid van voormalige moslims’. Hij werkte eerder als gemeenteraadslid van de PvdA in Leidschendam-Voorburg.

Wilders noemde Jami iemand die een goede bijdrage kan leveren aan het verspreiden van het gedachtegoed van de PVV.

De partij van Wilders doet ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Vorige week presenteerde de PVV lijsttrekker Géza Hegedüs. Na een dag moest hij al weer weg nadat hij in verband werd gebracht met racistische denkbeelden.

De lijst van Leefbaar Rotterdam wordt aangevoerd door Joost Eerdmans. Hij is nu wethouder in Rotterdam. Tanya Hoogwerf, die afgelopen Tweede Kamer-verkiezingen nog meedeed met VNL, staat op nummer 2. Wethouder Maarten Struijvenberg staat op plek 3.

ANP