TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Oud-PVV’er Ehsan Jami voor Leefbaar Rotterdam op plek 5

Was eerder raadslid voor de PvdA

Leefbaar Rotterdam heeft Ehsan Jami op plek vijf van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet. Jami was enige tijd actief voor de PVV, onder meer als medewerker van oud-Kamerlid Hero Brinkman.

In 2011 stopte hij daarmee omdat hij zich op zijn studie wilde richten. De in Iran opgegroeide Jami verwierf in 2007 landelijke bekendheid toen hij een comité voor ex-moslims oprichtte. Daarmee wilde hij opkomen ‘voor het grondwettelijke recht op godsdienstvrijheid van voormalige moslims’. Hij werkte eerder als gemeenteraadslid van de PvdA in Leidschendam-Voorburg.

Wilders noemde Jami iemand die een goede bijdrage kan leveren aan het verspreiden van het gedachtegoed van de PVV.

De partij van Wilders doet ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Vorige week presenteerde de PVV lijsttrekker Géza Hegedüs. Na een dag moest hij al weer weg nadat hij in verband werd gebracht met racistische denkbeelden.

De lijst van Leefbaar Rotterdam wordt aangevoerd door Joost Eerdmans. Hij is nu wethouder in Rotterdam. Tanya Hoogwerf, die afgelopen Tweede Kamer-verkiezingen nog meedeed met VNL, staat op nummer 2. Wethouder Maarten Struijvenberg staat op plek 3.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.