Doneer aan TPO
 

Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van (Russisch) nepnieuws

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei dat Ollongren 'zonder twijfel' met voorbeelden zou komen

Door: , 16:48, 18 december 2017

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei dat Ollongren 'zonder twijfel' met voorbeelden zou komen

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van Russisch nepnieuws. Onder meer PVV en SP hadden hadden daar vorige maand om gevraagd. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Ollongren maandag dat de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten wel onderzoek doen naar ‘heimelijke politieke beïnvloeding’ en ‘desinformatie’.  Om te vervolgen: “Daar waar mogelijk zal ik uw Kamer informeren over concrete voorbeelden. Daarbij geldt dat staatsgeheime informatie alleen gedeeld kan worden met de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.”

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei vorige maand nog dat Ollongren met concrete voorbeelden zou komen over onder meer Russische beïnvloeding in Nederland: “Zonder twijfel.”

Het enige voorbeeld dat Ollongren tot nu toe heeft gegeven is een ‘gefingeerde website’ in Rusland. De site wekte de indruk een officiële Nederlandse overheidssite te zijn en bevatte desinformatie over de ramp met de MH17.

Lees ook

Kajsa Ollongren (D66): ‘PVV levert bijdrage aan nepnieuws’

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace