TPOok!

 
Politiek

Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van (Russisch) nepnieuws

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei dat Ollongren 'zonder twijfel' met voorbeelden zou komen

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van Russisch nepnieuws. Onder meer PVV en SP hadden hadden daar vorige maand om gevraagd. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Ollongren maandag dat de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten wel onderzoek doen naar ‘heimelijke politieke beïnvloeding’ en ‘desinformatie’.  Om te vervolgen: “Daar waar mogelijk zal ik uw Kamer informeren over concrete voorbeelden. Daarbij geldt dat staatsgeheime informatie alleen gedeeld kan worden met de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.”

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei vorige maand nog dat Ollongren met concrete voorbeelden zou komen over onder meer Russische beïnvloeding in Nederland: “Zonder twijfel.”

Het enige voorbeeld dat Ollongren tot nu toe heeft gegeven is een ‘gefingeerde website’ in Rusland. De site wekte de indruk een officiële Nederlandse overheidssite te zijn en bevatte desinformatie over de ramp met de MH17.

Lees ook

Kajsa Ollongren (D66): ‘PVV levert bijdrage aan nepnieuws’

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.