Politiek

JURRIAAN MAESSEN -Waarom iedereen zou moeten doneren aan TPO

18-12-2017 17:10

Doneer hier.

 

Waarom doneren aan TPO? Het antwoord is zo voor de hand liggend dat het bijna banaal is om ‘m aan u voor te leggen.

Om te beginnen omdat TPO meer doet dan alleen lippendienst bewijzen aan het belegen credo dat de gevestigde media zich bij elke gelegenheid toeeigent, te weten dat van de diversiteit en de verbinding, maar het ook daadwerkelijk waarmaakt door middel van columns, artikelen en beschouwingen geschreven door auteurs die elkaars aanwezigheid, anders dan in dat eenheidsworstbastion van de publieken, goed kunnen verdragen.

Waarom nog meer TPO? Omdat ze haar eigen lezerspubliek niet wantrouwt, ergo: niet aan kwaadwillende agendavorming doet, en zich dus niet verlaat op de verstikkende eensgezindheid van opinie, zoals de voorverpakte vrede die ons via de staatscouranten bereikt, nadrukkelijk gericht bovendien tegen de nieuwe media. En omdat TPO, anders dan de deugmonopolisten, haar eigen relevantie niet voortdurend onderstreept met de bewering het laatste verstandige bastion tegen ‘de onderbuik’ te zijn- die natuurlijk per definitie rechts is.

Deugkeuring

En omdat consensus altijd eng is, daarom óók TPO, des te meer wanneer die consensus geen tegenspraak verdraagt en elke afwijking van het narratief als inbreuk op het goede fatsoen beschouwt, de in overtreding zijnde dienovereenkomstig vogelvrij verklaard in de publieke ruimte en bij voorkeur in een dwangbuis gepropt, dit alles natuurlijk met het beste geweten van de wereld, de morele, waarvan wel is gebleken dat ze een effectief wapen vormt in de strijd tegen online ‘onrecht’, vooral in Nederland waar dapperheid zoals we weten even hoog staan aangeschreven als het waterpeil van de Rijn in midzomer.

Daarom dus TPO. Ook omdat ze niet te pas en te onpas blijk geeft van een diepgewortelde haat tegen alles dat niet in haar deugkraam te pas komt, en bovendien niet allerlei stempels van deugkeuring nodig heeft voordat ze het waagt informatie toe te vertrouwen aan de lezer. Niet alleen voorbij het eigen gelijk opererend, maar ook voorbij de infantiele begrippengoochelarij en paternalistische zelfgenoegzaamheid waarmee zij, de gesubsidieerden, de indruk van bedachtzaamheid willen wekken.

En omdat TPO, anders dan de gevestigden, haar programmering niet volstouwt met allerlei alles- dus nietszeggende wensdromen van eenheid, vrede, en gelijkheid en andere ‘verzoenende’ verbindingswanen, met bijbehorende schuldbelijdenissen, en zich daarbij verfrissend onthoudt van pogingen om ‘polarisatie’ te overbruggen.

Waarom TPO?

Omdat niets zo verstikkend is als de blik van herkenning in het voorbijgaan, het platgeslagen bier van wederzijds goedvinden, de wurggreep van de consensus. De vraag luidt dus niet waarom TPO, maar waarom u het jaar niet zou afsluiten met een donatie?

Namens mijzelf en alle andere contribuerende halvegaren van TPO vraag ik u dan nu om uw ogen te sluiten, al die eenheidsworst van staatswege een ogenblik te laten voor wat ze is, en tenslotte een al dan niet met bloesem- of dennenaroma walmende geurkaars te ontsteken. Laat vervolgens uw vinger boven de TPO-doneerbutton leviteren- adem in via de neus, adem uit via de mond- beweeg vervolgens uw vinger naar de muisknop, en klik erop. Vul vervolgens een op z’n minst driecijferig getal in (zonder komma’s), en klik nogmaals.

Mocht u onverhoopt afzwerven naar de doneerbutton op de auteurspagina hieronder, dan is het natuurlijk niet verboden om ook hier een ei te leggen. En onthoud te allen tijde dat ik naast u zweef in den geeste om toe te zien op uw toeschietelijkheid, als een snelgekrenkt spook.

 

Doneer hier.