TPOok!

 
Interview

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold over zijn ‘penthouse in Scheveningen’

‘Dit is een oude vriend die ik al kende toen ik nog niet eens Kamerlid was’

Al enige dagen milde ophef over het zogenaamde ‘penthouse’ dat D66-leider Alexander Pechtold is geschonken door de Canadese oud-diplomaat Serge Marcoux. Het gaat om een flatje op Scheveningen ter waarde van 135.000 euro.

Meneer Pechtold, dat penthouse van u op Scheveningen. Hoe zit het nu werkelijk?

“Meneer Marcoux is een goede vriend van de familie. Ik heb hem begin jaren negentig leren kennen. We hebben in die 30 jaar een bijzondere vriendschap opgebouwd. We  zagen elkaar regelmatig, een echte huisvriend. Marcoux zei mij enkele jaren geleden dit appartement aan mij te willen schenken. Voor mij ook een bijzondere verrassing.

Het is bovendien geen penthouse maar een appartement van zo’n vijftig vierkante meter dat toevalligerwijze bovenop het complex staat.”

Maar waarom het niet gemeld in het Geschenkenregister?

“Dat register is voor zakelijke belangen. Dit moet je eerder zien als een erfenis. Kamerleden melden dat soort zaken nooit. En dat zou ook niet moeten hoeven.”

Er is nu wel mist ontstaan, Geenstijl, 925, Elsevier schrijven over de kwestie.

“Daarom wilde ik in eerste instantie ook niet reageren. Nogmaals; ik ken Marcoux al jaren. Ik was nog burgemeester in Wageningen toen hij afzwaaide als ambassadeur in Suriname. Een jaar later werd ik pas minister en u weet dat ik in 2006 Kamerlid werd. Resumerend. Vanwege onze jarenlange vriendschap schonk hij mij dit appartement. Ik kan het niet verhuren noch verkopen. Daarom noem ik het een privékwestie.”

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar dona[email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.