TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: Forum voor Democratie nu groter dan PVV

Op links stijgt PvdA het meest

Ongeveer 35 procent van de kiezers geeft nu aan niet meer te stemmen op de partij die ze op 15 maart jl. kozen. De overgangen aan de rechterkant gaan vooral naar Forum voor Democratie. Die aan de linkerkant vooral naar de PvdA.

De verdere stijging van FvD en de daling van de PVV heeft ervoor gezorgd dat FvD nu groter is dan de PVV (15 tegen 14 zetels). De PVV scoorde voor het laatst in september 2008 zo laag.

FvD staat hiermee, samen met de PvdA op de derde plaats. De regeringspartijen zijn nu samen 15 zetels gedaald. De VVD staat op 8 zetels verlies en het CDA op 5.

De leiderschapswisseling van de SP levert die partij een wat grotere electorale potentie op. Met de score van 14 zetels (+1) staat die partij  op de beste score sinds kort na de verkiezingen.

Gescheiden Werelden

Ten slotte wordt vandaag kort ingegaan op het rapport van het SCP en hoezeer dat een illustratie vormt van de analyse van vorige week over de “Gescheiden Werelden”.

Het rapport en de media-aandacht hierover ademt sterk de sfeer van de “Ajaxsupporters”. Op 27 december zullen we daarop uitgebreid ingaan.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.