Politiek

VVD Kamerlid Wybren van Haga in de fout met verhuur vastgoed in Amsterdam

16-12-2017 13:56

In Amsterdamse huizen van VVD Tweede Kamerlid Wybren van Haga wonen te veel huurders zonder ­vergunning. Om de verhuur te legaliseren, zegt de VVD’er huurcontracten op. Dat schrijft Het Parool zaterdag.

Een van zijn huurders heeft een advocaat in de arm genomen, omdat Van Haga het contract per 31 december 2017 opzegt, terwijl die overeenkomst nog loopt tot 31 januari 2019.

Van Haga heeft via zijn bv’s meer dan honderd adressen in bezit, vooral in Amsterdam en Haarlem. Hij schat dat in zeven of acht ervan te veel huurders zitten, zonder dat hij daarvoor een vergunning heeft. “Ik probeer het zo goed mogelijk op te lossen,” zegt hij tegen de krant.

Het verbod op woning­delen aan meer dan twee personen is op 1 januari ingegaan. Het Kamerlid zegt dat hij rekende op een overgangsregeling. In het voorjaar kreeg Haga ineens mailtjes van andere verhuurders, die boetes hadden gekregen. “Toen bleek dat wethouder Laurens Ivens een soort razzia had gehouden.” SP’er Ivens is wethouder voor Wonen in de hoofdstad.

Instant update: Van Haga heeft eerder op de dag zijn excuses aangeboden voor de razzia-opmerking.

Lees ook

Mark Rutte over Pandjesprins Bernhard jr: Wet en regelgeving geldt voor iedereen