Politiek

DENK en PVV beiden bij Rotterdamse Essalam moskee

14-12-2017 11:58

Géza Hegedüs voert de lijst met kandidaten aan waarmee de PVV in Rotterdam gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer twee staat Marjan Goncalvez. PVV-leider Geert Wilders maakte de namen van zijn twee nieuwe PVV-gezichten donderdag bekend in Rotterdam. Hij deed dat op Rotterdam-Zuid, tegenover de Essalam moskee. Eerder dit jaar piekerde Wilders er niet over om te verschijnen op het eerste Nationale Islamdebat in de Essalam Moskee.

Hegedüs heeft geen politieke achtergrond. Hij is oud-militair. Hij is blij met de kans die hij nu bij de PVV krijgt. ,,Er moet een einde komen aan de islamisering. Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden en moeten weer veilig over straat kunnen”, aldus Hegedüs. Gonsalvez zat eerder namens Leefbaar Rotterdam in de politiek in IJsselmonde en roerde zich onder meer in de discussie over de opvang van asielzoekers in de Rotterdamse Beverwaard.

Op een steenworp afstand van de PVV-voorman maakte partijleider Tunahan Kuzu van DENK bekend mee te zullen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Maasstad. “Elke keer als Wilders met zijn uitspraken zorgt voor polarisatie, angst en haat, sta ik tegenover hem, om hem te bestrijden op een democratische wijze. Dat hebben wij onze kiezers beloofd. Dat doen wij in de Tweede Kamer, dat doen wij vandaag hier in Rotterdam en dat zullen wij altijd blijven doen”, zei Kuzu.

DENK kreeg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen zo’n 8 procent van de stemmen in Rotterdam. Een lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen is nog niet bekend. De partij doet ook mee in onder meer Amsterdam, Utrecht en Schiedam.

ANP