TPOok!

 
Politiek

DENK: Gedachtegoed PVV en Geert Wilders kost Nederland banen en groei

Partij wil 'Racisme Register' voor discriminerende ondernemers - 1000 euro boete per keer

Het gedachtegoed van de PVV en Geert Wilders kost Nederland banen en groei. Dat is de kern van de inbreng van DENK Kamerlid Selçuk Öztürk woensdagavond tijdens de begrotingsbehandeling Economische Zaken. “Een ongastvrij ondernemersklimaat is slecht voor onze economie.” Daarom wil de partij dat het kabinet het ‘Wilders-effect’ op de economie onderzoekt ‘in de vorm van een maatschappelijke kosten-baten analyse’. “Zo kunnen de kosten daarvan in cijfers worden uitgedrukt.” Dat meldt de partij in een communiqué.

Ook wil DENK dat discriminerende ondernemers worden opgenomen in een ‘Racisme Register’. DENK bepleit dat dergelijke bedrijven een bepaalde periode niet meer in aanmerking komen voor aanbestedingen van de overheid. Ook moeten ondernemende overtreders een ‘xenofoben-tax’ van 1000 euro per keer betalen.

De opmerkingen van DENK zijn niet helemaal nieuw. Werkgeversorganisatie VNO-NCW waarschuwt als sinds 2010 – toen de PVV plaats nam in de gedoogconstructie van het eerste kabinet Rutte – voor de mogelijke risico’s die de PVV betekent voor de internationale handelspositie van Nederland.

DENK pleit ook voor een ‘Kenniscentrum voor Diversiteitseconomie en Multicultureel Ondernemen’. Öztürk: “Diversiteit versterkt de economie. Innovatie en uitwisseling van netwerken als gevolg van diversiteit leiden tot een hogere economische groei.”

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.