TPOok!

 
Politiek

Politico: Mark Rutte is de ‘Goudlokje’ van de EU

Goudlokje was een heel vervelend meisje

Premier Mark Rutte is een van de 28 personen die de EU volgend jaar het meest zullen opschudden en beroeren. Politico Europe, de in Brussel invloedrijke website en wekelijkse krant, zet Rutte op de vierde plaats van de mensen die in 2018 vorm aan Europa zullen geven.

‘In beeld om Donald Tusk te vervangen’

“Rutte, 50, heeft zich ontpopt tot meest prominente liberale stem onder de EU-leiders en is topmededinger om EU-president Donald Tusk in 2019 te vervangen”, meent het medium. Rutte is ‘een politiek Goudlokje’ en vult de leemte die ontstaat door het naderende vertrek van de Britten uit de EU. De Nederlandse premier zal het tegenwicht worden van de nieuwe Frans-Duitse dominantie. “Hij is van plan de Franse president en Duitse bondskanselier met hun voeten op aarde te houden.”

De komende twaalf maanden zullen de EU-leiders worstelen met de toekomst van de EU, voorspelt Politico. Er moeten ingrijpende beslissingen worden genomen, vooral over het economische en financiële beleid.

Goudlokje was een heel vervelend meisje

Waar wie is die Goudlokje eigenlijk? Wikipedia geeft uitsluitsel. Goudlokje, ook bekend als De drie beren of Goudhaartje en de drie beren is een Engels sprookje. Het werd voor het eerst gepubliceerd door de Britse auteur en dichter Robert Southey. Hij publiceerde het voor het eerst in 1837, anoniem. Het verhaal was voor die tijd al onderdeel van de Engelse folklore.

Het verhaal gaat over drie beren die in een huis in het bos wonen. Ze hebben pap gemaakt en terwijl die afkoelt gaan ze een stuk wandelen. Een meisje genaamd Goudlokje vanwege haar goudblonde haar loopt langs hun huis, ziet dat het leeg is en besluit naar binnen te gaan. Ze probeert de drie stoelen uit, waarbij ze er één breekt, en kiest de beste stoel uit om op te zitten. Ze probeert de drie borden pap uit en eet het bord leeg dat het best op temperatuur is (niet te warm, niet te koud, precies goed). Vervolgens probeert ze de bedden uit. Alleen het beste bed voldoet aan haar eisen (niet te hard, niet te zacht, precies goed) en daarin besluit ze te gaan slapen. Als de beren terugkomen zijn ze geschokt. Ze ontdekken dat een van de borden leeg is, een stoel kapot is en dat er iemand in een van hun bedden slaapt. Uit schaamte vlucht Goudlokje het huis uit om nooit meer terug te komen.

De moraal van het verhaal gaat over het egoïstische, het respecteren van andermans eigendommen en het misbruik maken van iemands gastvrijheid.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.