TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Orwelliaanse Newspeak-watch: minister wil termen ‘hoogopgeleid/laagopgeleid’ onderdrukken

De taal- en gedachtenpolitie marcheert dapper voorwaarts

Tags: ,

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs ziet wel wat in het voorstel van GroenLinks om de termen hoog- en laagopgeleid niet meer te gebruiken. “Ik vind dat een heel prettige suggestie”, zei de bewindsvrouw donderdag in de Tweede Kamer.

Volgens Lisa Westerveld (GroenLinks) wordt met de termen een waardeoordeel uitgedrukt. Ze ziet liever dat de woorden ‘praktisch’ en ‘theoretisch opgeleid’ zouden worden gebruikt in bijvoorbeeld beleidsstukken, zei ze bij de behandeling van de onderwijsbegroting.

Voor mensen klinkt in hoog- en laagopgeleid een “zekere waardering” door en dat is niet goed, reageerde Van Engelshoven. De bewindslieden van het ministerie van Onderwijs gaan nu kijken hoe “wij in ons taalgebruik en terminologie” aan de wens van GroenLinks tegemoet kunnen komen.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.