TPOok!

 
avatar
   
Opinie

FvD-demoniseringswatch, aflevering: Jan Paternotte, D66

De grote FvD-lastercampagne wie je wist wat zou komen begint op stoom te komen

Tags: ,

 

“Ik noemde de teksten van Hiddema op Twitter een voorbeeld van de steeds misselijker wordende focus op ras bij het Forum voor Democratie.

Wat ik niet geloof is dat het achteloos gebruik van de term neger door Hiddema onschuldig is.

Het past namelijk in een reeks van uitspraken en voorstellen van hem en Thierry Baudet.

Dog whistles, hondenfluitjes, worden dit soort kreten in de Verenigde Staten genoemd.

Bedoeld om te appelleren aan halfbewuste gevoelens van wantrouwen tegen een bepaalde groep, om hun geloof of hun huidskleur.”

 

Ze moeten hebben gehuild van geluk op de redactie van het Parool. Flessen roze champagne plopten open. Marcel Wiegman viel, kirrend van genot, in de geopende armen van Lorianne van Gelder. Josien Wolthuizen deed een inclusief millennialbuikdansje op de redactietafel. Reden: Jan Paternotte, die Amsterdamse parel der D66-kroonprinsen, heeft een ‘opiniestuk’ ingestuurd naar het Parool waarin op de zo kenmerkende pathologische D66-deugwijze het Forum voor Democratie in de hoek wordt geduwd waar de kans op trekker overhalende Volkerts het allergrootst is. De hoek van rassenhaters.

Elke deugende Amsterdamse D66’er (en dat zijn er veel, vrijwel allemaal roomblank, op Twitter meestal te herkennen aan hun stupide regenboogvlaggetje en onophoudelijke stroom aan krankzinnige rancunetweets tegen vrijwel iedereen die niet ook een stupide regenboogvlaggetje in het twitterprofiel heeft pronken) weet nu: FvD is fout, FvD is een rassenhatende partij, FvD = puur racisme, FvD = schedelmeten, FvD = ‘Er gaat straks weer gebeuren waarvan we hebben afgesproken met z’n allen dat het niet meer zou gaan gebeuren als we niet oppassen, snel, vraag aan NRC om een hoofdredactioneel te schrijven waarin wordt opgeroepen deze FvD-xenofoben van ons lijf te houden’.

Eigenlijk staat er in dit stukje treurige huisvlijt van glibberige deuglakei Jan Paternotte: ‘Stem voor FvD bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen en de treinen naar Auschwitz zullen snel weer rijden!’

Naar gif stinkende deugdrek, afkomstig van notabene een partij die zélf ooit is opgericht om exact hetzelfde te beloven als wat nu FvD belooft. Pijnlijker kun je het totaalfailliet van de democratie Nederland BV niet blootleggen.

En het bleef nog lang feestelijk onrustig op de inclusieve blanke redactieburelen van het Parool.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.