Doneer aan TPO
 

Video – Jeroen Dijsselbloem verspreekt zich: Mário Centeno nieuwe voorzitter Eurogroep

'Citeer mij even niet, doe mij een lol'

Door: Bas Paternotte, 14:11, 04 december 2017

De Portugese minister van Financiën Mário Centeno wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep. Dat valt af te leiden uit een verspreking van de huidige voorzitter Jeroen Dijsselbloem. De negentien leden van de Eurogroep stemmen vandaag over wie de opvolger van Dijsselbloem wordt als voorzitter. Voorafgaand aan die bijeenkomst sprak Dijsselbloem met de pers toen hij zijn uitspraak deed.

Portugal, Slowakije, Luxemburg en Letland hebben elk een kandidaat aangemeld als opvolger van Dijsselbloem als Eurogroepvoorzitter. Het gaat dus om de Portugese minister van Financiën Mário Centeno, zijn Slowaakse collega Peter Kazimir, de Luxemburger Pierre Gramegna en de Letse minister Dana Reizniece-Ozola.

De verspreking van Dijsselbloem ziet u hier vanaf 2.00 minuut.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties