Doneer aan TPO
 

VVD raadslid Sid Lukkassen over oproep demonstratie: Triest dat een volksvertegenwoordiger hiermee te maken krijgt

Linkse radicalen willen zaterdag boekpresentatie in Arnhem voorkomen

Door: Bas Paternotte, 14:49, 28 november 2017

Het Duivense VVD raadslid Sid Lukkassen noemt het ‘triest’ dat linkse actievoerders zijn boekpresentatie willen dwarsbomen. De politicus/publicist presenteert zaterdag 2 december zijn nieuwe boek Levenslust & doodsdrift in Arnhem. Op een extreemlinkse website verscheen vervolgens de oproep om de bijeenkomst te dwarsbomen. Volgens Konfrontatie Digitaal publiceert Lukkassen ‘nazistisch gedachtengoed’ en is hij ‘een geestverwant van Thierry Baudet en Paul Cliteur’. “Laten we er met veel mensen zijn, geef ze de ruimte niet!”, besluiten de actievoerders hun oproep.

Lukkassen dinsdag tegen ThePostOnline:

 

“Dit is een bundel met artikelen die gaan over thema’s als sociale mobiliteit, integratiekwesties en het belang van vrijheid van meningsuiting, zowel in het dagelijkse leven als als op het internet. Dit zijn thema’s die mensen die zichzelf links noemen aan het hart zouden moeten gaan. Dat er mensen zijn die nu tot geweld willen overgaan, laat wel zien dat de dialoog dood is, en dat men op de inhoud kennelijk geen weerwoord heeft. Het is heel triest dat een volksvertegenwoordiger – lokaal of nationaal – hiermee te maken krijgt. Er zal beveiliging en politie zijn, dus de mensen kunnen gewoon komen. Laat je niet intimideren en kom er gewoon samen een inhoudelijk interessante en gezellige avond van maken.”

 

Tom Zwitser van uitgeverij De Blauwe tijger zegt tegen TPO contact met de politie te hebben over de kwestie.

Update 17.59 – Politie is op de hoogte

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland laat aan TPO weten: “We zijn zeker op de hoogte van deze lezing en de oproep. Zoals bij elk evenement maken we een analyse op het gebied van veiligheid en openbare orde en overleggen we hierover met de gemeente. Op grond van deze bevindingen zetten we een plan de campagne op. Uiteraard gaan we hier niet inhoudelijk op in.”


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties