TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Mediaminister Arie Slob (CU): NPO zal financiële problemen zelf moeten oplossen

Geen extra belastinggeld voor dalende reclame-inkomsten

Tags: ,

Wegens de dalende reclame-inkomsten zal de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mogelijk het mes moeten zetten in de organisatie. De NPO moet de komende tijd bedenken hoe zij de dreigende tekorten gaat opvangen.

Het gaat niet per se alleen om bezuinigingen. De NPO kan ook extra inkomsten verzinnen, aldus minister voor media Arie Slob (ChristenUnie) maandag.

Voor volgend jaar kunnen de dalende inkomsten nog worden opgevangen door geld uit een reservepot, aldus de minister. Daarna kunnen eventuele tekorten niet meer op die manier worden weggewerkt. Slob wil ook geen ander geld van zijn ministerie inzetten.

Als de reclame-inkomsten in dit tempo blijven dalen, heeft de NPO in 2019 ongeveer 60 miljoen euro minder te besteden. De Ster, die reclamespotjes verkoopt voor de omroepen en daarmee in een kwart van hun inkomsten voorziet, verdient volgend jaar naar schatting 28 miljoen euro minder. De daling is sneller en sterker dan verwacht.

Lees ook

Reclame inkomsten – NPO draait rode cijfers

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.