TPOok!

 
Politiek

Bonusquote – Tunahan Kuzu (DENK): Het CIDI misbruikt antisemitisme voor politieke doeleinden

CIDI schreef eerder dat DENK antisemitisme aanwakkert

Fittie op de opiniepagina’s van het AD. “DENK moet antisemitisme in eigen kring bestrijden voordat de partij anderen verdacht maakt, schreef Hannah Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), eerder deze week in de krant. DENK fractievoorzitter Tunahan Kuzu neemt dat niet. Zaterdag schrijft hij:

 

“Politici die verwerpelijke uitspraken doen worden door CIDI uitgenodigd en in het zonnetje gezet. Zo houdt CIDI op 30 november een evenement waarin ‘shoot to kill’ Yair Lapid spreekt. Een man die uitspraken deed als: ‘Don’t hesitate, even when an incident just starts, shooting to kill is the right thing to do’. Hier blijft het niet bij. Met hulp van CIDI monitort en bestrijdt de Israëlische regering pro-Palestijnse activisten in Nederland. CIDI sluit de ogen voor misstanden zoals aanvallen van Israëlische ministers op mensenrechtenorganisaties.

Door die zaken niet te benoemen en lastercampagnes in te zetten tegen criticasters van de Israëlische regering toont CIDI wat het werkelijk doet: antisemitisme misbruiken voor politieke doeleinden. CIDI zou de zaak waar het zich voor zegt in te zetten een dienst bewijzen als het alle vormen van onrecht bestrijdt. Nu gebruikt CIDI het onrecht dat antisemitisme heet om het onrecht in Palestina te vergoelijken.”

Lees ook

Hannah Luden in het AD – ‘Denk wakkert antisemitisme aan’

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.