TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Kabinet wil niets zeggen over Syrische ISIS-terrorist die al maanden in Nederland rondloopt

Werd in Amsterdam herkend door slachtoffer

Het kabinet zwijgt in alle toonaarden over het bericht dat een Syrische strijder van terreurbeweging Islamitische Staat al maanden in Nederland rondloopt. Premier Mark Rutte en de ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weigerden vrijdag antwoord te geven op de vele vragen die hen werden gesteld naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant en Nieuwsuur.

“Ik kan alleen algemene dingen zeggen, over hoe het OM en de politie opereren. Die zijn uiterst alert”, zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie. Op specifieke vragen ging hij echter niet in. “Ik kan niet ingaan op individuele cases. Dat zou inzicht verschaffen in de werkwijze van onze diensten.”

“En ten tweede, wat gezegd wordt kan een rol spelen in een toekomstig strafproces. Ik ga verder niets over de situatie in De Balie zeggen. Ik snap dat er zorgen zijn, maar elke bijzondere informatie over wat daar speelde… dat kan ik niet doen”, aldus Rutte.

Volgens de berichten werd een avond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie in september bijgewoond door een ISIS-strijder uit Syrië. Daar werd op 14 september een documentaire getoond over Raqqa, de stad in Syrië die tot voor kort gold als de hoofdstad van het door de terreurbeweging uitgeroepen kalifaat. Een van de leden van de activistenbeweging Raqqa is Being Slaughtered Silently, die op de avond aanwezig was, herkende de man als een strijder uit Syrië.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.