Politiek

Bonusquote – Thierry Baudet: Jeanine Hennis is een incompetente muts

24-11-2017 13:10

Interview in dagblad Trouw vrijdag met Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Hij spreekt onder meer over zijn optreden in legervest. Plus: hij is geïnspireerd door de SDAP.

 

“Neem nou die keer dat ik een legervest aantrok in de Kamer. Misschien dat jij daar ook aan dacht. Ik deed dat omdat ik Jeanine Hennis uitgesproken incompetent vind. Misschien ook dat jij zegt van: ‘nou, moet dat nou zo’.

Maar we zijn een totaal overbodige oorlog ingerommeld omdat Koenders een baantje bij de VN wilde en er zit dan zo’n muts die helemaal niets met defensie te maken heeft, die er helemaal niets vanaf weet, een beetje een stoer verhaal op te hangen. Die is helemaal niet bezig met het leger. Het interesseert haar niets. Dat vind ik echt oprecht schandelijk.”

 

Plus:

 

“Ons model is de sociaal-democratische beweging zoals die 100 jaar geleden begon. De SDAP, de voorganger van de PvdA, had eigen zomerkampen en eigen scholen, eigen tijdschriften en een omroep. Die wilde zich op allerlei manieren uitbouwen. Dat is eigenlijk ook onze visie. Wij willen een hele brede beweging worden, niet alleen parlementair.”

 

Lees ook

Trouw – Thierry Baudet: Rutte heeft een grenzeloze machtshonger