TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Guy Verhofstadt duikt op in Paradise Papers

Europese liberale leider zegt van niets te weten

Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement waartoe ook D66 en de VVD behoren, is in het verleden bestuurder geweest bij een groep die voorkomt in de Paradise Papers. Dat zegt de PVDA (een socialistische Belgische partij, niet te verwarren met de Nederlandse PvdA). Zulks meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws dinsdagavond.

Verhofstadt was tot april 2016 bestuurder van rederij Exmar. Nu blijkt dat CEO Nicolas Saverys met meerdere bedrijven in de Paradise papers opduikt.  Verhofstadt zegt tegenover VTM Nieuws zelf geen weet te hebben van verdachte filialen die opduiken in die database.

“In het Europees parlement spelt Verhofstadt de les aan iedereen. Maar als bestuurder van de holding Exmar kreeg hij 60.000 euro per jaar. Waarom heeft hij nooit bezwaar gemaakt tegen de schimmige offshore-constructies van dochter Exmar Offshore Ltd. op de Bermuda’s?”, vraagt Peter Mertens, voorzitter van de PVDA, zich af.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.