TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Robert Mugabe ‘vergeet’ af te treden

Werd eerder zondag gedwongen af te treden als partijleider

De druk op de Zimbabwaanse president Robert Mugabe om af te treden is dit weekend verder toegenomen, maar vooralsnog weet het 93-jarige staatshoofd niet van wijken. In een toespraak voor de staatstelevisie zondag maakte Mugabe niet zijn aftreden bekend. Vooraf was daar wel op gerekend.

In zijn toespraak toonde Mugabe begrip voor de zorgen die veel Zimbabwanen hebben over de slechte economische situatie in het land en de onenigheid binnen ZANU-PF, de partij van de president. Over een mogelijk ontslag als staatshoofd repte Mugabe geen woord. Hij zei dat hij leiding gaat geven aan het congres van ZANU-PF dat in december wordt gehouden.

Enkele uren voor zijn toespraak hadden bronnen rond de president gemeld dat Mugabe zou instemmen met de eis van ZANU-PF om af te treden. Eerder zondag zette de partij Mugabe af als partijleider. Die functie wordt volgens bronnen binnen de partij overgenomen door voormalig vicepresident Emmerson Mnangagwa.

Op twitter is men inmiddels druk grappen aan het maken over de hoogst opmerkelijke actie van de 93-jarige alleenheerser.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.