TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Reclame inkomsten – NPO draait rode cijfers

Belastingbetaler moet 60 miljoen euro bijstorten

Tags: ,

Als de reclame-inkomsten van de Nederlandse Publieke Omroep in dit tempo blijven dalen, heeft de NPO in 2019 ongeveer 60 miljoen euro minder te besteden. Volgend jaar kan het gat nog worden gestopt met geld uit een reservepotje, maar dat is daarna leeg.

De Ster, die reclamespotjes verkoopt voor de omroepen en daarmee in een kwart van hun inkomsten voorziet, verdient volgend jaar naar schatting 28 miljoen euro minder, schrijft minister voor Media Arie Slob (ChristenUnie) aan de Tweede Kamer. Die daling is sneller en sterker dan verwacht. Adverteerders kiezen steeds er steeds vaker voor om op internet hun waar aan de man te brengen en laten televisie en andere traditionele media links liggen.

Slob gaat met de omroepen bespreken hoe ze hun inkomsten op peil kunnen houden, maar waarschuwt dat bijvoorbeeld online reclame de Ster-verdiensten niet eenvoudig kan vervangen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.