TPOok!

 
Politiek

PVV wil dat Clarice Gargard (BNNVARA/NRC) opstapt als VN Vrouwenvertegenwoordiger

Dat Gargard 'openlijk fantaseert' over moordaanslag op Donald Trump maakt haar 'totaal ongeschikt'

De PVV maakt bezwaar tegen de benoeming van BNNVARA/NRC Handelsblad-publiciste Clarice Gargard als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2018-2019. De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt sinds 1947 op gezag van de minister van Buitenlandse Zaken benoemd om namens ‘de Nederlandse vrouw’ te spreken bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dit jaar viel de keuze op Gargard die onder meer columns schrijft voor NRC Handelsblad en BNNVARA-website Joop.nl.

PVV Kamerlid Raymond de Roon tekende vrijdag middels Kamervragen bij minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD) bezwaar aan tegen de benoeming van Gargard. De publiciste wekte volgens hem op Twitter afgelopen week de indruk dat ze ‘openlijk fantaseert over een moordaanslag met een automatisch wapen’ op de Amerikaanse president Donald Trump.

De Roon wil dat Zijlstra de benoeming ongedaan maakt omdat iemand ‘die openlijk fantaseert over een moordaanslag met een automatisch wapen op een bevriend staatshoofd, totaal ongeschikt is voor deze functie’.

Gargard ontkent op Twitter dat ze refereerde aan een aanslag op Trump. Volgens de geboren Amerikaanse is het gebruikelijk dat er in de Verenigde Staten wordt gebeden met vuurwapens in de hand.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.