TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Russische premier Dmitri Medvedev: VS verklaren Rusland tot vijand

'Russisch-Amerikaanse betrekkingen op laagste punt in decennia'

Door het opleggen van nieuwe sancties verklaren de Verenigde Staten Rusland tot hun vijand en ‘niet slechts tot tegenstander’. Dat heeft de Russische premier Dmitri Medvedev gezegd, meldde persagentschap RIA dinsdag. Niettemin had Mededev lovende woorden over voor Donald Trump.

De Russisch-Amerikaanse betrekkingen staan op het laagste punt in decennia, verklaarde Medvedev. Volgens de Russische premier staat Moskou klaar om nieuwe beperkingen af te kondigen, zonder verder in details te treden.

Medvedev ontmoette de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week op de top van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Landen (Asean) in Manilla. Hij noemde hem ‘een open en welwillend persoon’. Medvedev zei dat hij Trump sprak na een diner dat was gewijd aan de vijftigste verjaardag van Asean.

Trump zag tijdens zijn recente Azië-reis ook de Russische president Vladimir Poetin. Maar hun ontmoeting tijdens de APEC-top in Vietnam bleef beperkt tot handenschudden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.