TPOok!

 
Politiek

Voorzitter Europees Parlement wil Europese belastingen heffen

Budget moet van 140 naar 280 miljard euro - PVV: Dit is bezopen

De voorzitter van het Europees Parlement (EP), Antonio Tajani, wil het budget voor de Europese Unie (EU) verdubbelen. `We hebben 280 miljard euro nodig in plaats van de 140 miljard die we nu jaarlijks krijge`, zegt de Italiaan Tajani in een interview in Duitse media.

Om het budget te kunnen uitbreiden wil Tajani niet dat lidstaten van de EU meer geld gaan betalen maar hij denkt daarvoor aan Europese belastingen. `We hebben meer inkomsten nodig, zo zou je belasting kunnen heffen op financiële transacties op de beurs`

Het veel grotere budget is volgens de EP-voorzitter broodnodig om de vluchtelingencrisis aan te pakken en in de strijd tegen het terrorisme.

De PVV wil opheldering van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD). Geert Wilders noemt de voorstellen van Tajani ‘bezopen’. De partij wil dat Zijlstra in Brussel duidelijk maakt dat Nederland nooit akkoord zal gaan met de invoering van Europese belastingen.

ANP/TPO

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.