TPOok!

 
Politiek

Belgische premier Charles Michel haalt uit naar Mark Rutte: ‘Hij is heel slecht geïnformeerd’

'Niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid'

Minister-president Mark Rutte zei vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie over zijn meest recente hoofdpijndossier: “De dividendbelasting in Nederland moet afgeschaft worden omdat we anders zoals België eindigen. (-) Daar hebben ze nog maar één internationaal opererend bedrijf over, namelijk InBev. De rest is vertrokken.” Die opmerking is niet goed gevallen in Brussel, zo blijkt zaterdag.

“De uitspraak toont aan dat Mark Rutte vooral heel slecht geïnformeerd is”, zegt woordvoerder Barend Leyts van premier Charles Michel tegen VTM Nieuws. “De minister-president kent blijkbaar enkel AB Inbev en heeft nog nooit gehoord van Solvay, UCB, Bekaert, Umicore en vele anderen. Grote Belgische bedrijven met wereldfaam, elk in hun eigen domein.”

Vilein verwijst de woordvoerder van Michel naar de helft-plus-één meerderheid die Rutte in de Tweede Kamer heeft: “Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid.”

Waarvan akte.

Lees ook

Dossier Dividendbelasting

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.