TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Michael Flynn verdacht van betrokkenheid bij ontvoeringsplan Fethullah Gülen

Turkije beloofde beloning van 15 miljoen dollar

Michael Flynn wordt verdacht betrokken te zijn bij een plan om de Turkse geestelijke Fethullah Gülen te ontvoeren en uit te leveren aan Turkije. Gülen wordt door Turkije ervan beschuldigd achter de mislukte staatsgreep van 2016 te zitten.

Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, en zijn zoon zijn door Turkije een beloning van 15 miljoen dollar beloofd mocht het plan slagen. Dat zeggen medewerkers van de onderzoekcommissie naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen onder leiding van Robert Mueller aan de krant The Wall Street Journal. Mueller zelf wil niet reageren.

Flynn was gedurende 24 dagen in dienst van Trump als veiligheidsadviseur, maar werd aan de kant gezet nadat bleek dat hij gelogen had tegen vicepresident Mike Pence over zijn contacten met een Russische diplomaat.

De aanklacht tegen Flynn en zijn zoon is een tactische zet van de commissie. Mueller probeert Amerikanen die mogelijk betrokkenen zijn bij Russische inmenging te laten praten door ze te confronteren met andere strafbare feiten.

Als de aangeklaagden meewerken wordt hen dan strafvermindering voor de andere feiten in het vooruitzicht gesteld. Trump kan verdachten eventueel een presidentieel pardon beloven, maar dat geldt alleen voor veroordelingen op federaal niveau.

Mueller wil de verdachten die niet willen praten voor de rechtbank van afzonderlijke staten laten komen om zo het pardon van Trump te omzeilen.

Lees ook

The Wall Street Journal – Mueller Probes Flynn’s Role in Alleged Plan to Deliver Cleric to Turkey

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.